Agenda

Passieconcert Victoriakoor

Passieconcert: Markus-Passion Pasticcio

 

Wereldpremière: Passieconcert door Weesper Kamerkoor Victoria in samenwerking met Oudemuziekkoor Bosch en Duin, o.l.v. dirigent en artistiek leider Robert van der Vinne

Vrijdag 29 maart, 20.00 uur 

Van Houtenkerk, Weesp

 

In de passietijd brengen Kamerkoor Victoria uit Weesp en het Oudemuziekkoor Bosch en Duin een bijzonder programma ten gehore over het lijdensverhaal van Jezus Christus volgens Marcus: een Markus-Passion Pasticcio. In een pasticcio (letterlijk: pastei) worden delen uit meerdere muzikale werken samengesmeed tot een nieuwe muzikale collage. Basis voor deze pasticcio vormt Ambrosius Bebers expressieve en enig bewaarde werk, zijn Markus-Passion voor twee koren (1610), afgewisseld met solopassages uit de lyrische Markus-Passion van Reinhard Keiser , die van Gottfried Homilius en de meer bekende en bezielde Markus-Passion van Johann Sebastian Bach .  

Dirigent en artistiek leider Robert van de Vinne (o.m. Collegium Vocale Gent en Cappella Amsterdam) heeft de verschillende werken verweven tot een unieke nieuwe compositie met deze bijzondere Markus-Passion Pasticcio als resultaat. Het concert in Weesp is dan ook de wereldpremière van de pasticcio.